به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر محمد مهدي گويا ضمن اعلام اين خبر افزود: 4 مورد مشکوک به عفونت کرونا ویروس جدید مربوط به یک خانواده در استان کرمان مشاهده شده است که 2 مورد ابتلا به آن مربوط به 2 خواهر در کرمان تایید شده است كه يكي از آنها بدحال و در شرايط ويژه تحت درمان است.
رييس مركز مديريت بيماري هاي واگير در ادامه گفت: افرادی که در تماس با این 2 مورد بوده اند،ظرف كمتر از 48 ساعت شناسايي و تحت مراقبت قرار گرفته اند تا در صورت مشاهده علائم باليني احتمالي، مراقبت هاي ويژه از آنها به عمل آيد.
وي به همكاري هاي ميان وزارت بهداشت، سازمان حج و زيارت، هيئت پزشكي و هلال احمر جمهوري اسلامي ايران طي 8 ماه گذشته به منظور برنامه ريزي هاي دقيق و ايجاد آمادگي هاي لازم براي مراقبت از بيماري اشاره كرد و گفت: در اين راستا برنامه هاي اطلاع رساني براي زائرين حج در فرودگاه هاي كشور و همچنين در طي ايام حضور در عربستان بصورت فعال صورت گرفته است.
دكتر گويا در ادامه از وجود تيم هاي پزشكي آموزش ديده در حج كه وظيفه مراقبت از موارد مشكوك به عفونت MERS را بر عهده دارند خبر داد و افزود: همچنين تداركات لازم جهت بررسي زائرين پس از بازگشت از حج نيز صورت گرفته است.
وي خاطر نشان كرد: براي زائرين تا 14 روز پس از بازگشت از حج چنانچه علائم مشكوك به عفونت كرونا ويروس داشته باشند بلافاصله اقدامات تشخيصي و مراقبتي لازم از آنها به عمل خواهد آمد و در شرايط ويژه بستري خواهند شد.
وي در ادامه به تشریح اهم اقدامات اعضای گروه تخصصی منتخب وزارت بهداشت ایران اعزامی به عربستان، برای شناسایی و اجرای برنامه های پیشگیرانه پرداخت و گفت: برگزاری جلسه هماهنگی با مسئولان هیات پزشکی هلال احمر مستقر در عربستان، بازدید روزانه از درمانگاه های مستقر در شهر هاي مكه و مدینه، ملاقات با مسئولان کاروان ها و برگزاری کلاس توجیهی برای آنها، ویزیت بیماران مشکوک بر اساس دستورالعمل، ملاقات با پزشکان درمانگاه ها و آموزش چهره به چهره پزشکان و پرستاران و همچنين آموزش هاي عمومي در سطح وسيع براي زائرين، توزیع پوسترهای آموزشی در کاروان ها و درمانگاه ها و بین حجاج، آموزش چهره به چهره مدیران هتل ها و بازدید از محل اسکان زایران ایرانی از جمله اقدامات تیم بهداشتی وزارت بهداشت برای پیشگیری از این بیماری بوده است.
امكان تشخيص عفونت كرونا ويروس جديد در آزمايشگاه مرجع كشوري
رييس مركز مديريت بيماريهاي واگير ضمن اشاره به امكان تشخيص عفونت كرونا ويروس جديد در آزمايشگاه مرجع كشوري گفت: كليه موارد مشكوك به بيماري عفونت MERS در مدت كمتر از 48 ساعت مورد بررسي و آزمايش قرار مي گيرند.
دكتر گويا با اشاره به اين كه در حال حاضر هيچ واكسني براي پيشگيري از اين بيماري وجود ندارد، افزود: درمان دارويي براي بيماري عفونت كرونا ويروس جديد تاكنون بطور قطعي در جهان پيدا نشده است.
وي تعداد مبتلايان به اين بيماري در دنيا در 18 كشور جهان را 672 مورد اعلام كرد و گفت: از اين تعداد 207 مورد منجر به مرگ شده است.
رييس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در ادامه در خصوص علائم بيماريMERS گفت: مبتلايان به اين بيماري علائمي نظير مشكلات تنفسي شديد و عوارض گوارشي دارند كه در ادامه ممكن است دچار نارسايي كليه، كبد و ساير دستگاه هاي حياتي بدن شوند.
رييس مركز مديريت بيماري ها رعايت نكات بهداشتي را مهم ترين راه پيشگيري از اين بيماري عنوان كرد و بر شستشوي مرتب دست ها و رعايت آداب تنفسي تاكيد كرد.
وي خاطر نشان كرد: افرادي كه تا 2 هفته پس از بازگشت از حج دچار علائم مشكوك به اين بيماري هستند بايد از خود درماني پرهيز و به پزشك مراجعه نمايند.رسانه ها با انتشار اخبار غیرموثق باعث نگرانی جامعه نشوند/رسانه ها با فرهنگ سازی و آموزش برای پیشگیری از این بیماری کمک کنند
بنا بر این گزارش در همین رابطه، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از رسانه ها خواست که از انتشار اخبار غیرموثق که باعث نگرانی در سطح جامعه می شوند، جداً خودداری کنند و برای کمک به پیشگیری از این بیماری بر وظیفه فرهنگ سازی و آموزش که اطلاعات آن از طریق وزارت بهداشت در اختیار رسانه ها قرار می گیرد، تاکید بیشتری داشته باشند.
دکتر زارع نژاد خاطرنشان کرد: تنها مرجع اطلاع رسانی در خصوص بیماری عفونت کرونا ویروس جدید، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مرکز روابط عمومی این وزارتخانه است.
آخرین وضعیت مبتلایان به کرونا ویروس در جهان اعلام شد
به گزارش مهر، پراکندگی بیماران مبتلا به کرونا ویروس MERS با افزوده شدن کشور آمریکا به کشورهایی که مورد مثبت این بیماری در آنها گزارش شده است به 5 قاره رسید.
براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در حال حاضر 672 نفر در 18 کشور جهان مبتلا به این بیماری شده اند که از این تعداد 207 نفر فوت کرده اند.
براساس این گزارش در حال حاضر موارد ابتلا به این بیماری در کشورهای ایالات متحده آمریکا، انگلستان، فرانسه، ایتالیا، یونان، هلند، عربستان، امارات متحده عربی، قطر، اردن، عمان، کویت، مصر، یمن، لبنان، تونس، مالزی و فیلیپین گزارش شده است.
این گزارش می افزاید بیشترین موارد مبتلایان به کرونا ویروس در عربستان با 562 مورد و امارات متحده عربی با 68 مورد بوده است.
نظر شما